fbpx

Een camera crane, oké klinkt interessant, wat is dat eigenlijk? Goede vraag! Het is eigenlijk een simpele hefboom, een lange arm waaraan een camera hangt in een ‘remote head’, met contragewicht aan de andere kant. Door de ‘remote head’ kan de camera in alle richtingen worden gedraaid terwijl de operator beneden staat. Met een camera crane kunnen speciale beelden worden gemaakt op grote hoogte en met veel precisie, daarom wordt een crane veel gebruikt bij (speel)films en livestreams. De lengte van een crane kan vaak worden ingesteld, onze crane is in te zetten vanaf 3 tot 12 meter. Hierdoor kan deze zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Maar wat kun je er dan precies mee? Zoals gezegd kan de camera in een snelle vloeiende beweging worden rond gebracht. Dit wordt veel gebruik bij livestreams en festivals waarbij het handig is dat de camera een overzicht geeft van de situatie. Omdat de camera beweegt is het een dynamisch shot met diepte. Een van de voordelen van de crane is dat deze over groepen mensen kan worden bewogen, hierdoor krijgt de kijker het gevoel alsof hij over de menigte zweeft!

In tegenstelling tot een drone is er nooit een vergunning nodig!

Het bedienen van een crane is specialistisch werk, daarom kun je er bij ons voor kiezen om er een operator bij te huren. Deze operator brengt de crane naar jullie locatie, neemt samen met jullie de shots door, bouwt alles op en bedient de crane. In tegenstelling tot een drone is zijn er geen vergunning nodig! Dit maakt het inzetten van een crane gemakkelijk, snel en goedkoop!

Wil je meer over onze crane weten? Of ben je al overtuigd en wil je graag een keer kijken naar de mogelijkheden? Klik dan hier: