fbpx

Een meercamera registratie is een video-opname die met meerdere camera’s wordt gemaakt. Dit kan variëren van 3 camera’s tot wel 8 of meer, afhankelijk van de complexiteit van de opname en het gewenste resultaat.

De voordelen van meercamera registratie zijn talrijk. Ten eerste vergroot het de creatieve mogelijkheden. Door te schakelen tussen verschillende camera’s, kan de editor een dynamische en boeiende video creëren die de aandacht van de kijker vasthoudt. Dit maakt het mogelijk om de sfeer en energie van jouw evenement op een unieke manier vast te leggen. Ten tweede verbetert het de beeldkwaliteit. Door te filmen met meerdere camera’s, is er altijd een camera die het perfecte shot heeft, ongeacht de actie. Ten derde vergroot het je bereik. oor jouw evenement live te streamen of de video achteraf online te delen, kun je een groter publiek bereiken dan alleen degenen die fysiek aanwezig waren. Dit is een geweldige manier om jouw evenement te promoten en meer mensen te betrekken.

Een meercamera registratie kan worden opgeslagen als een 4K-video of live worden uitgezonden via internet. Beide kan natuurlijk ook! De keuze is aan jou!

Multicam, videoregistratie en meercamera worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een klein verschil. Multicam is een specifieke techniek die gebruikmaakt van meerdere camera’s om één beeld te creëren. Dit wordt vaak gebruikt bij sportwedstrijden, waarbij de camera’s op verschillende posities in het stadion staan om een ​​volledig beeld van de wedstrijd te geven. Meercamera is een bredere term die duidt op elke video-opname die met meerdere camera’s wordt gemaakt. Om de onduidelijkheid weg te halen, wij nemen altijd iedere camera los op, en daarom heet dit meercamera.

Eyepictures is gespecialiseerd in meercamera registraties van cabaretvoorstellingen, dansvoorstellingen, en andere evenementen. We werken met professionele camera’s en apparatuur en hebben ruime ervaring met het vastleggen van live-optredens. Wanneer een show ook live wordt geschakeld kan deze uitzending direct worden gevolgd via Facebook/Youtube en te zien op locatie in bijvoorbeeld de foyer/2e zaal/kleedkamer. Vaak werken wij samen met andere partijen om zo een compleet pakket naar jouw wensen te kunnen bieden:

Camera crane
Steadicam
Fotograaf
Aftermovie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van meercamera registratie voor jouw evenement? Neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag jouw wensen en bekijken samen wat de beste oplossing is.

Tip:

  • Geluid en licht is erg belangrijk, vaak wordt dit in samenwerking met de locatie, het theater of lokale festival techniek geregeld.
  • Hoe wil je dat het beeldmateriaal gedeeld gaat worden, is dit online? Op welk platform?
  • Bij drie camera’s zijn de mogelijkheden om te wisselen beperkt, in de basis zijn meer camera’s vaak interessanter!

Een meercamera registratie kan worden opgeslagen als een 4K-video of live worden uitgezonden

Budgetcam livestream pubquiz